فرمانده سپاه استان البرز در گفتگو با خبرگزاری تسنیم دربارۀ نحوۀ اجرای امر به معروف و نهی از منکر توضیحاتی را ارائه داد.
تسنیم: در مورد مسائل فرهنگی و امر به معروف و نهی از منکر در استان البرز کمکاریهایی صورت میگیرد، نظر شما در این مورد چیست؟
استاد حسینی: اعتقاد ما بر این است که امر به معروف و نهی از منکر مانند نماز، روزه، حج و زکات بر همه آحاد مردم واجب بوده و دولت اسلامی در این راستا وظیفهای سنگینتر از مردم به عهده دارد. این قانونی است که در مجلس شورای اسلامی و سایر دستگاههای ذیربط تصویب شده اما متاسفانه هنوز دولت پای کار نمیآید و این نشان از کمتوجهی و عدم اهتمام اجرای این امر توسط دولت است.
متاسفانه جلساتی که در این راستا برگزار میشود، نتیجه مناسبی به دنبال ندارد. شاید شورایی در حد اسم، به نام “امر به معروف و نهی از منکر” وجود داشته باشد اما شورایی که به طور واقعی منکرات و معروفها را احصا کرده و در صدد جلوگیری و ترویج آنها بر بیاید، در استان وجود ندارد.
تسنیم: موضوع امر به معروف و نهی از منکر چقدر می تواند در رفع مشکلات تاثیرگذار باشد؟
استاد حسینی: اگر رشوهخواری و بیبند و باری در ادارات وجود دارد و کار مردم بر زمین میماند، به سبب عدم توجه به امر به معروف و نهی از منکر است و جلساتی در این زمینه در طول سال در ادارات برگزار نمیشود. گاهی فکر میکنیم حتی نام “امر به معروف و نهی از منکر” بر زبان آنان جاری نمیشود و تنها از قانون “حقوق شهروندی” که اجرا میشود، سخن میگویند. در حالی که ما نیز به عنوان شهروند مطالباتی داریم و شهید دادیم اما متاسفانه مشکلات زیادی در این حوزه وجود دارد. در صورتی که توجه به این موضوع، بسیاری از مشکلات و معضلات مملکت و مردم رفع میشود.
این امر تنها به یک یا چند شخص خاص مربوط نمیشود بلکه باید همگانی شود و اگر فردی امر به معروف کرد، باید پشتیبانی قضایی، انتظامی و دولتی داشته باشد.
تسنیم: مورد خاصی از این عدم همکاریها اگر وجود دارد، بیان کنید.
استاد حسینی: کنسرتهایی که در شهر اجرا می شود و نماینده ولی فقیه در استان البرز نیز به آن اعتراض داشتند، در همین راستا است. وی بارها عنوان کرده با شادی مردم مخالف نیست، بلکه با اختلاظ زن و مرد براساس دین اسلام مخالف است.
امام جمعه کرج پیشنهاداتی برای چگونگی برگزاری درست این کنسرتها داد، اما اجرایی نشد. این ظلم در انجام یک فتوای فقهی است. روابط حد و حدودی دارد و براساس فتوای همه علما اختلاط زن و مرد حرام است. حتی ما پیشنهاد دادیم تنها موسیقی سنتی برگزار شود اما متاسفانه امر به معروف در جامعه ما تعطیل است و در آینده اگر جامعه از این نظر دچار مشکل شد، مقصر اصلی ما هستیم و باید خود را ملامت کنیم.
البته همه مسئول هستیم و باید وظیفه خود را انجام دهیم اما در این حوزه همه دستگاهها باید پای کار بیایند چراکه کارهایی که ما به تنهایی انجام میدهیم تاثیر چندانی در جامعه ندارد.
تسنیم: استاندار البرز در این حوزه چه اقداماتی انجام داده است؟
استاد حسینی: نماینده سیاسی استاندار البرز بیشتر در جلسات شورای امر به معروف و نهی از منکر شرکت میکند. شخص استاندار تاکنون مخالفتی در مورد اجرای امر به معروف و نهی از منکر در استان نداشته اما در عمل به سبب کارهای مهمتر، کمتر پای کار هستند.
اگر استاندار اقدامات لازم را انجام دهد، مدیران استانی نیز موظف به اجرای آن هستند اما متاسفانه این مهم در استان تعطیل شده و اجرا نمیشود درحالی که استاندار باید این امر را به عنوان دبیر شورای امر به معروف و نهی از منکر از ما مطالبه کند اما تنها کسی که این موضوع را مطالبه میکند، امامجمعه کرج است.