حجتالاسلام غلامرضا شفیعیزاده در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به اینکه قانون امر به معروف و نهی از منکر در ۲۴ ماده و ۱۹ تبصره سال گذشته در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، اظهار کرد: در قانون مذکور هرگونه فعل، قول و یا ترک فعل و قولی که به عنوان احکام اولیه یا ثانوی در شرع مقدس و قوانین مورد امر قرار گرفته یا منع شده باشد، امر به معروف و نهی از منکر است.
وی، نظر ولی فقیه در احکام حکومتی را ملاک عمل عنوان کرد و افزود: امر به معروف و نهی از منکر به معنای دعوت و واداشتن دیگران به معروف و نهی و بازداشتن از منکر است.
امام جمعه موقت رشت با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر در قانون ناظر به رفتاری است که علنی بوده و بدون تجسس مشخص باشد، تصریح کرد: مراتب امر به معروف و نهی از منکر قلبی، زبانی، نوشتاری و عملی است و مراتب زبانی و نوشتاری آن وظیفه آحاد مردم و دولت بوده ضمن اینکه مرتبه عملی آن در موارد و حدودی که قوانین مقرر کرده، تنها وظیفه دولت است.
شفیعیزاده متذکر شد: در اجرای امر به معروف و نهی از منکر مگر در مواردی که قانون تجویز کند، نمیتوان متعرض حیثیت، جان، مال، مسکن، شغل و حریم خصوصی و حقوق اشخاص شد.
وی از تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر در سازمانها و نهادهای مختلف گیلان در سال ۹۴ خبر داد و بیان کرد: شورای مذکور در ۶۵ سازمان و نهاد دولتی گیلان تشکیل شده است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گیلان به سازماندهی ۷۰۸ گروه از طلایهداران امر به معروف و نهی از منکر در قالب هفت هزار نفر در استان اشاره کرد و گفت: یکهزار و ۳۴۰ نفر طلایهداران امر به معروف و نهی از منکر در راستای تذکر زبانی آموزش دیدند.
شفیعیزاده با اشاره به سازماندهی ۱۵ هزار نفر طلایهداران امر به معروف و نهی از منکر در سال ۹۵ در گیلان، خاطرنشان کرد: سال گذشته ۲۰۰ هزار کارت هدیه امر به معروف و نهی از منکر بین مسافران و مردم در استان توزیع شده است.
وی از بازدید و نظارت در زمینه عفاف و حجاب در ادارههای گیلان در سال ۹۵ خبر داد و یادآور شد: ماه رمضان سال گذشته رزمایش تذکر زبانی در استان انجام شده و این رزمایش در سال جاری نیز انجام میشود.
امام جمعه موقت رشت با بیان اینکه طرح «رزق حلال» امسال در بازار گیلان اجرایی میشود، اظهار کرد: امسال طرحهای «مصرف درست» و «حفظ بیتالمال» در ادارهها و دستگاههای اجرایی استان اجرایی میشود.
شفیعیزاده، مردم را از حق دعوت به خیر، نصیحت و ارشاد در مورد عملکرد دولت برخوردار دانست و بیان کرد: شخصیتهای حقیقی یا حقوقی حق ندارند در برابر اجرای امر به معروف و نهی از منکر مانع ایجاد کنند.