پیوست فرهنگی راهکار مقابله با ولنگاری فرهنگی در حوزه مد و لباس است

 

به گزارش خبرگزاری فارس مینو اصلانی در گفت‌و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس، در رابطه با ولنگاری فرهنگی و موضوع مد و لباس در کشور گفت: در بحث ولنگاری فرهنگی چند موضوع وجود دارد اول اینکه عزم و اراده در مسئولان از ابتدای زمانی که مقام معظم رهبری بحث شبیخون فرهنگی و ناتوی فرهنگی را مطرح کردند به صورت جدی وجود نداشت و متاسفانه به این موضوع توجه نکردند و با نگاه‌ها و دیدگاه‌های سیاسی خود به این مسأله نگاهی غیرمنطقی داشتند.

وی ادامه داد: در حالی که نگاه به فرهنگ و مسائل اخلاقی و ارزشی ربطی به جناح‌ها و مسایل سیاسی ندارد و از مسایل بنیادی، پایه‌ای و اخلاقی یک جامعه است.

وی با انتقاد از ورود بی‌حد و حصر کالاهای حیا زدا به کشور گفت: متأسفانه شاهد ورود بی‌حد و مرز کالاهای حیازدا و فیلم‌های خشونت‌آفرین برای جوانان و نوجوان هستیم که هیچگونه نظارتی نیز بر آنها وجود ندارد.

رئیس بسیج جامعه زنان اظهار داشت: بخشی از موضوع ولنگاری فرهنگی نیز مربوط به موضوع مد و لباس در کشور است چرا که نظارتی بر روی لباس‌هایی نیز که وارد کشور می‌شود وجود ندارد، این نوع لباس‌های غیرمعقول که از لحاظ بهداشتی و سلامت، جان جوانان را به مخاطره می‌اندازند بدون هیچ نظارتی وارد کشور می‌شوند و مسلم است که در این شرایط نهایتاً ولنگاری فرهنگی در جامعه رخ می‌دهد.

اصلانی درخصوص راهکار برون رفت از این وضعیت گفت: برای برون رفت از شرایط فعلی نیازمند این هستیم که بحث پیوست‌نگاری فرهنگی جدی گرفته شود چرا که این موضوع توسط رئیس جمهور به دستگاه‌ها ابلاغ شده است اما هنوز اجرایی نشده است. بر اساس قانون پیوست‌نگاری فرهنگی باید برای هر نوع کالا و هر نوع پدیده و حتی ساختمان‌سازی‌هایی که در کشور انجام می‌شود پیوست فرهنگی وجود داشته باشد اما هم اکنون اینگونه نیست.

وی درمورد لباس‌ها و کالاهای غیراستاندارد و غیرمعقول به کشور گفت: به عنوان مثال ما با سازمان استاندارد صحبت می‌کنیم و از آنها می‌پرسیم که چرا جلوی ورود کالاهایی که بر روی آنها تصاویر نامناسبی وجود دارد گرفته نمی‌شود.

اما پاسخی که به ما می‌دهند این است که هیچ قانون و وظیفه‌ای نداریم و ما تنها کالا را به لحاظ کیفیت تأیید می‌کنیم. همچنین به گمرک مراجعه کردیم و از آنها درخصوص ترخیص کالاهایی که تهدیدی برای مسائل فرهنگی کشور است توضیح خواستیم اما پاسخ آنها این بود، ما قانونی نداریم که برای ترخیص کالاها باید به مسائل فرهنگی نیز توجه شود.

رئیس بسیج جامعه زنان گفت: پیوست‌نگاری فرهنگی قانونی است که همه باید به آن توجه کنند و بر مبنای آن برای ورود کالاها اجازه دهند.

اصلانی همچنین بخشی از ولنگاری فرهنگی در جامعه را مربوط به فضای مجازی دانست و افزود: یکی از ولنگاری‌های جدی فرهنگی ما بحث فضای مجازی است و باید پرسید چرا از فعالیت تعداد زیادی از شبکه‌هایی که حیازدا و هنجارشکن هستند جلوگیری نمی‌شود و چرا تاکنون شبکه ملی اطلاعات ایجاد نشده است این موارد عزم و اراده جدی مسئولان را می‌خواهد.

اصلانی ادامه داد: مردم مشتاق هستند از کالاهای با کیفیت و تولیدات فرهنگی کشور استفاده کنند اما در بحث تولید و توزیع با مشکلاتی مواجه هستیم و باید سرمایه‌گذاران برای این موضوع جلب شوند و تسهیلاتی برای آنها اعطا شود که به سمت رونق تولیدات فرهنگی داخلی حرکت کنیم.

لینک خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − 7 =