به گزارش خبرگزاری فارس سید عبدالله ارجاعی امروز در گفتوگو با این خبرگزاری در حاشیه دومین جلسه ستاد امربه معروف و نهی از منکر خراسان رضوی در سال جاری اولین اولویت احیای امر به معروف و نهی از منکر را ایجاد تغییر نگاه عموم مردم به این دو فریضه دانست و گفت: امروز اکثر مردم و نخبگان در مقوله امر به معروف و نهی از منکر گرفتار مصادیق منکر و بعضاً معروف هستند.
وی با بیان اینکه صرفاً حجاب و نماز مصداق معروف نیستند، تصریح کرد: فرهنگ جامعه باید به سوی پذیرش نظارت اجتماعی حرکت کند که در واقع نظارت مردم بر مردم است و این فرهنگ در تمامی عرصهها باید رواج پیدا کند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی با تأکید بر لزوم تحمل نقد و پذیرش آموزشهای لازم درباره شیوههای نقد کردن گفت: باید بتوانیم امربه معروف و نهی از منکر و در اصل مسؤولیت پذیری و دوری از بیتفاوتی را در جامعه گسترش دهیم.
ارجاعی راهکار اصلی ترویج امر به معروف و نهی از منکر را فرهنگسازی دانست و تصریح کرد: باید نگاه مردم نسبت به این مقوله از نگاه به مصادیق فاصله بگیرد و فرهنگ نقد کردن جاری شود و یکدیگر را ملزم به نقد منصفانه و نقدپذیری بدانیم.
وی با ابراز تأسف از رواج ضد فرهنگ «به من چه»، «یا به شما ربطی ندارد» در مواجهه با نقد گفت: این ضد فرهنگ آفت نظارت اجتماعی است و سه راهکار مقابله با آن حساسسازی جامعه از طریق تبلیغات فراگیر و جریانی، آگاه نمودن جامعه با استفاده از رسانههای ارتباطجمعی و درونی کردن این آگاهیها از طریق آموزشهای منسجم و مدون در شورای راهبردی ستاد تا مرحله تعریف پروژه بررسی و تصویبشده و اقدامات عملیاتی آن از ابتدای مهرماه آغاز میشود.
دبیر ستاد امربه معروف و نهی از منکر خراسان رضوی همچنین از امضای تفاهمنامه ضابطین امربه معروف و نهی از منکر در ۶۳ دستگاه استان خبر داد و گفت: با تعیین مسوول پایگاه عملیاتی ثامن در منطقه ثامن باهدف اجرای ابلاغات دستگاههای اجرایی و سمنها در این منطقه امیدواریم زمینه امربه معروف، فرهنگسازی، اجرای مصوبات و ترویج تذکر لسانی در عملیاتی منسجم و مشترک آغاز شود.
ارجاعی با اشاره به تصویب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در سال ۹۴ و ابلاغ آن به استانها گفت: در جلسه امروز بررسی شرح وظایف درون و برونسازمانی و نحوه تعامل دولت با مردم بررسی و شرح وظایف تفکیکی دستگاهها و روند فعالسازی ستادهای شهرستانی تصویب شد.