اشخاص حقیقی و حقوقی حق مانع‌تراشی برای اجرای امر به معروف را ندارند

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، سلیمان مهدوی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر فارس امروز، در جلسه شورای اداری شهرستان خرامه گفت: هر کسی در سازمان خود امر به معروف و نهی از منکر کند و مورد هجمه قرار گیرد و با او برخورد شود، طبق قانون امر به معروف و نهی از منکر از آن فرد قاطعانه حمایت می‌شود.

وی با اشاره به ماده ۸ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: مردم از حق دعوت به خیر، نصیحت و ارشاد نسبت به عملکرد دولت یعنی حاکمیت برخوردارند و در چارچوب شرع و قوانین می توانند نسبت به مقامات و کارمندان و غیره امر به معروف و نهی از منکر کنند.

مهدوی افزود: اشخاص حقیقی و حقوقی حق ندارند نسبت به اجرای امر به معروف و نهی از منکر مانع ایجاد کنند و این قانون پشتوانه است.

وی به برخی منکرات رایج در جامعه و عوامل ظهور آن‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از علل پیدایش بد حجابی و بی حجابی خوردن لقمه حرام است که این مسأله در روایت‌ها نیز مطرح شده است.

این مقام مسؤول اضافه کرد: گاهی بعضی از افراد و کارمندان از بیت‌المال استفاده شخصی می‌کنند و از تاثیر آن غافلند. نمی‌توان خانواده خود را با ماشین دولتی به تفریح برد و توقع داشت که فرزندان‌مان دیندار و دینبان باشند و اصولاً خاستگاه همه گناهان از لقمه حرام است.

وی ترک امر به معروف و نهی ازمنکر را بلای جان دین دانست و گفت: یک سوم قرآن در مدینه نازل شد و انصار و مهاجر در مدینه بودند. اما ۴۵ تا ۵۰ سال بعد از این اتفاق تبدیل شد به شهری که به شام رقاصه می‌فرستاد، چرا اینگونه شد؟ چون امر به معروف و نهی از منکر از میان آنان رفت لذا باید امر و نهی را عمومی کنیم.

مهدوی اظهار کرد: بعضی از افراد مشکل‌دار از افراد خوب جامعه هستند. چون که ما دقت نمی‌کنیم، تذکر نمی‌دهیم و یا می‌ترسیم فرزندمان ناراحت شود، ترک منزل کنند ضمن اینکه در تذکر دادن کرامت انسانی باید رعایت شود اما هر شخصی هم باید کرامت خودش را حفظ کند.

مهدوی با بیان اینکه تا زمانی که ما حق طلب نباشیم، تا امر به معروف و نهی از منکر چهره به چهره با رعایت موازین دینی و دستورات دینی انجام ندهیم جامعه تغییر نخواهد کرد، گفت: مردم باید حرکت کنند و در امر به معروف و نهی از منکر مردم مقدم بر ضابط ، بر حاکمیت و مسؤولین هستند و البته اول تذکر لسانی است که باید همه آمر باشیم.

وی به حفظ بزرگ‌ترین معروفات اشاره کرد و افزود: که به فرموده امام خامنه‌ای بزرگترین معروف حفظ نظام اسلامی است که این نعمت از دستآورد ۲۲۰۰۰۰ شهید است.

وی گفت: اگر آمر نباشیم و در صورت مشاهده گناه تذکر ندهیم، گناه و گناهکار گسترش پیدا می‌کند و در نتجه اشرار حاکم می‌شوند و این موضوع مخالف قرآن ، دین و انسانیت است و باید همه با هم در احیا، اجرا و ترویج این واجب الهی همت کنیم.

وی منکرات رایج در جامعه را برشمرد و گفت: به راحتی دارند نزول و ربا می‌دهند و به راحتی هم نزول می‌گیرند و ترویج می‌دهند، بعد می‌خواهیم خوبی‌ها بماند. واجب فراموش شده ای که مقام معظم رهبری می‌گویند منظورشان به متدینین است وگرنه اوباش که واجبات را قبول ندارند.

وی فریضتین را راه نجات و رستگاری دانست و گفت: در امر به معروف و نهی از منکر اولین قدم نفرت از گناه است نه گناهکار و باید گناهکار را دوست داشته باشیم تا امر و نهی ما تاثیرگذار باشد و با گسترش معروفات خود به خود منکرات از بین می‌رود.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر فارس تأکید کرد: امر به معروف ونهی از منکر نجات دهنده مردم و دین است و واجب لحظه‌ای است که قضا ندارد و تنها راه این است که استغفار کنیم.

 

لینک خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × پنج =