به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) یوسف ریاضی، قائم مقام ستاد امر بهمعروف و نهی از منکر استان، در گفتوگو با این خبرگزاری، با اشاره به اینکه درباره امر به معروف مقداری افراط شده است، گفت: در گذشته کارهایی تحت عنوان “امر به معروف و نهیاز منکر” انجام شده است که در نتیجه به اسلام و این واجب دینی ضربه زده است که “پروندهسازیها، بازداشتها و محاکمههای بیخود” نمونه آن است.
وی، با طرح سوالاتی ادامه داد: در خصوص امر به معروف و نهیاز منکر سوال اینجاست، که در مسائل کلان جامعه این موضوع به خود دولت باز میگردد یا نه؟ و اینکه چقدر از اصل هشتم قانون اساسی اجرا شده است؟!
ریاضی، با اشاره به وظیفه همگانی جامعه در خصوص امر به معروف و نهیاز منکر تاکید کرد: این فریضه باید تبدیل به باوری عمومی در جامعه شود؛ چرا که در جامعه ما نیروی انتظامی معتقد است که باید با هنجارهای زشت در جامعه مقابله شود و ماشین نیز جزو حریم خصوصی نیست، در حالی که دولت در این خصوص نظر متفاوتی دارد.
قائم مقام ستاد امر به معروف و نهیاز منکر آذربایجانشرقی با بیان اینکه ستاد امر به معروف و نهی از منکر “وظیفه عملی” ندارد، تاکید کرد: این ستاد در تلاش است تا بتواند در بین محلات با عنوان گروه “طلایهداران”، در ادارات باعنوان “یاوران معروف” و در مدارس نیز با عنوان “یارآوران” امر به معروف و نهی از منکر را آموزش و ترویج دهد.
وی، خاطرنشان کرد: تلاش ما بر این است که هر کس در هر محیطی که قرار دارد به این واجب دینی عمل کرده و اگر با ناهنجاری و معصیتی نیز برخورد کردند، وظیفه تذکر دارند، چرا که اقدام و عمل در این حصوص برعهده دولت میباشد.
ریاضی، با تاکید بر لزوم آمادهسازی افراد برای نقدپذیری، یادآور شد: باید در جامعه شرایطی را فراهم کنیم تا افراد نقدپذیر شده و از سوی دیگر نیز به فرد آمر باید آموزشهای لازم داده شود که ستاد در این راستا وظیفه دارد، این گروهها را تحت عنوان “شوراهای امر به معروف و نهی از منکر” در کارخانجات، ادارات و … آموزش داده و بعد از آن نیز این افراد موظف باشند که در محیط کاری خود اقدام به این فریضه کنند.
وی در پاسخ به اینکه، گاها افرادی جزو این ستاد میشوند که خودشان قبلا در جایگاهی تذکر نیز گرفتهاند، گفت: بنده موضوع نامحرمانگاری افراد شایسته در خصوص امر به معروف را قبول نداشته ولی این حقیقت است که بحث شایستهسالاری کم رعایت میشود.
ریاضی در این خصوص افزود: اگر افرادی که شایسته امر به معروف و نهی از منکر نبوده و در این ستاد قرار گرفتند، باید بگویم که این اشکال از انتساب بوده و باید فرد انتخاب کننده در جریان این موضوع قرار بگیرد.
وی ادامه داد: قانون حمایت از آمران به معروف، علیرغم مخالفت دولت، سال گذشته تصویب و در سال جدید نیز ابلاغ شده است و تاکنون نیز این قانون از سوی دولت ظاهرا ابلاغ نشده و تنها از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی ابلاغ شده که این موضوع بزرگترین علت در عدم اجرای قانون بوده است.
قائم مقام دبیر ستاد اجرایی امر به معروف و نهیاز منکر استان افزود: علاوه بر باورهای اعتقادی تا زمانی که یک باور عمیق قلبی نسبت به یک موضوع نباشد، طرح هرگز اجرا نمیشود؛ چرا که هنوز مسؤولان ما برای اجرایی شدن این قانون در “اما و اگر” قرار دارند و به قطعیت نرسیدهاند.
ریاضی با اشاره به اینکه امر به معروف و نهی از منکر مربوط به آحاد مردم است، اظهار کرد: تا زمانی که مردم در این حوزه ورود پیدا نکنند، این قانون نیز به درستی اجرا نخواهد شد؛ چراکه این ستاد عاملی برای هماهنگی بین ادارات بوده و تاکنون در حد یک پیشنهاد باقی مانده است.
وی با بیان اینکه، امروزه شیرازه ارزشهای ما در جامعه عوض شده است، تشریح کرد: واقعیت این است که باورهای مردم با عملکردهایمان و بخصوص عملکرد دولتمردان خدشهدار شده است، چرا که نوعی تناقض در “توصیهها و عملکردها” دیده میشود.
این مقام مسؤول، با تاکید بر اینکه در عدم اجرایی شدن قانون امر به معروف، عوامل متعددی دخیل است، ادامه داد: خدشهدار شدن باورهای مردم به تبع عملکرد مسؤولان نیز از جمله دیگر عوامل است که نتوانستیم این قانون را اجرایی کنیم، چراکه مسؤولان به نوعی با توجیه کارهای خود به اشاعه منکرات دامن میزنند.