به گزارش پایگاه خبری فرهنگسرای معروف؛ به نقل از روابط عمومی ستاد امر به معروف و نهی از منکر سیستان بلوچستان، ملک تاج رخشانی مدیر حوزه علمیه نرجس زاهدان گفت: امر به معروف و نهی از منکر دو وظیفه الهی است و توهماتی از این قبیل که «گناه دیگران کاری به ما ندارد، آزادی مردم را سلب نکنیم، من اهل ترس و خجالت هستم، با یک گل بهار نمی شود، عیسی به دین خود و این که ما را در یک قبر نمی گذارند» نمی تواند تکلیف را از دوش ما بردارد، البته امر به معروف و نهی از منکر باید آگاهانه، دلسوزانه، عاقلانه و حتی المقدور مخفیانه باشد.
وی افزود: آنجایی که حرف ما اثر ندارد وظیفه ساقط نمی شود بلکه باید از دیگران بخواهیم که به آنان بگویند. حتی اگر برای مدت کوتاهی می توان جلوی فساد را گرفت باید این کار را انجام داد و اگر با تکرار می توان به نتیجه رسید باید تکرار کرد.
عضوستادامربه معروف ونهی ازمنکر سیستان وبلوچستان با بیان این که امر به معروف و نهی از منکر به دو صورت انجام می شود تصریح کرد: به عنوان وظیفه ای عمومی و همگانی که هر کس به مقدار توانایی خود باید به آن اقدام کند و ظیفه ای که یک گروه سازمان یافته و منسجم آن را به عهده دارد و با قدرت آن را پی می گیرد. چنانچه اگر راننده ای در خیابان خلاف کند دیگر رانندگان با چراغ و بوق به او اعتراض می کنند و هم پلیس برای برخورد قاطع با متخلف وارد صحنه می شود.
به گفته وی حضرت علی (ع) فرمودند: «اگر امر به معروف و نهی از منکر ترک شود کارهای نیک وخیر تعطیل و انسان های شرور بر جامعه مسلط می شوند».
وی با بیان این که امر به معروف نشانه بهترین هاست اضافه کرد: بزرگترین اهداف رهبران الهی اصلاح امور انسان ها و جوامع بشری و بر همین اساس بود که امام حسین بارها در طول مبارزات و قیام خود می فرمودند: «من برای امر به معروف و نهی از منکر قیام می کنم، من خانه و کاشانه ام را رها نکردم و تک و تنها در مقابل ظلم نایستادم مگر برای آنکه انسان ها را ارشاد کنم و از بدبختی و انحراف نجاتشان دهم من برای اصلاح امور مسلمانان خروج کردم نه برای به دست آوردن قدرت و مقام و نه برای ظلم و طغیان».
حضرت در حدیثی دیگر می فرمایند: «پایداری دین به امر به معروف و نهی از منکر و اقامه حدود است» و «تمام اعمال خیر و حتی جهاد در راه خدا در برابر امر به معروف و نهی از منکر چون قطره ای در برابر دریای پهناور است.»
وی با اشاره به جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در اسلام گفت: اسلام دارای اصول اعتقادی و عملی است که مهم ترین اصل اعتقادی آن توحید و مهم ترین اصل عملی آن امر به معروف و نهی از منکر است. زیرا با عمل به چنین فریضه ای است که دیگر احکام الهی احیاء و اجرا و زشتی ها از چهره جامعه و زندگی مسلمانان زدوده می شود و حضور ضروری صالحان در جامعه تثبیت می شود. تشبیه امر به معروف و دیگر اعمال خیر به دریا و قطره که سمبل و نمونه بزرگی و کوچکی است و عظمت بیشتر این فریضه الهی را آشکار می کند و جالب توجه است که جهاد در راه خدا نیز همانند قطره ای در برابر دریای پهناور امر به نیکی ها و نهی از زشتی هاست.