حق مطالبه گری، مصداق امر به معروف و نهی از منکر

به گزارش خبرگزاری فرهنگسرای معروف به نقل از خبرگزاری ایرنا در مقاله هفته نامه سپهر آمده است: مطالبه گری یکی از حقوق عامه شهروندی است به شکل پرسش گری و درخواست پاسخ صحیح و روشنگری در باره موضوع که یکی از مصادیق امر به معروف ونهی از منکر است.

اگر فرهنگ مطالبه گری فرهنگ سازی، نهادینه و مردم با حقوق خود آشنا شوند و پرسش گری نهادینه گردد به گونه افراد و یا گروه های برخاسته از بطن جامعه بتوانند با طرح سوال و اعمال نظر در موردی، مسئول خاصی و یا گروه و جماعتی را به سمت و سوی راه قانونی سوق دهد و یا در مسیر رسیدن به هدف مطلوب کمک کند تا به نتیجه برسد و مورد بازخواست عرفی و قانونی قرار گیرد می تواند به نحوی همان امر به معروف و نهی ازمنکر شرع مقدس باشد.

همانگونه که آمرین به معروف و ناهین از منکر مشفقانه و خیرخواهانه موضوعی را بیان و طرح می کنند و خواستار انجام حقی و یا ممانعت از حقی است، مطالبه گری صحیح نیز همان معنا و مفهوم را دارد.

لذا جامعه ای که بتواند این فرهنگ ارزشمند مطالبه گری یا همان امر به معروف و نهی از منکر را در درون خود نهادینه کند قطعا باعث سرعت بخشیدن جامعه در مسیر کمال و تعالی است زیرا که مطالبه گر سبب انجام وظیفه همگان به قانون می شود البته با رعایت شیوه صحیح مطالبه گری بدور از پرخاش ، تهمت و افترا، شایعه سازی و سیاسی کاری.
همچنین مطالبه گر مشخص، موضوع مطالبه معلوم و یک مطالبه حق و قانونی باشد که اگر چنین باشد باعث سلامت جامعه و حضور مردم در جایگاه نظارتی می شود و نقش و تاثیر مردم در توسعه و پیشرفت جامعه مضاعف خواهد شد.

بنابراین می توان گفت مطالبه گری خواستن یک حق و پیگیری برای رسیدن به آن حق است که در آموزه های دینی بنام امر به معروف نام برده شده است همچنین مطالبه گر باید از شعارگرایی و انتقادهای بی مورد و غیر مهندسی و سیاه نمایی امور اجتناب کند.

فرد یا جامعه مطالبه گر ابتدا در مورد یک موضوع فکر مطالعه و تحقیق کرده، در گام بعد به دنبال راه حل و ایجاد راه کار اجرایی کردن آن می رود و در پایان بر اجرای آن نظارت داشته تا آن کار به سرانجام مطلوب برسد تنها طرح موضوع بدون ارائه راهکارهای علمی ، مطالبه گری بجایی نمی رسد.

امروزه مطالبه گری در فضای مجازی سهل و آسان است اما باید از این فرصت بخوبی استفاده شود به گونه ای که بعد از مطرح کردن و پیگیری قضیه در فضای مجازی بتوان در فضای واقعی هم موضوع را تا سرانجام رسیدن آن پیگیری کرد.

تنها به طرح موضوع و گسترش آن و ایجاد تشویش اذهان و برخورد جناحی و سیاسی کاری ، مطالبه گری از مسیر خود منحرف گشته و مطالبه گر نیز به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.

با حدیث ارزشمندی از امام علی (ع) پیرامون وجوب امر به معروف و نهی از منکر این وجیزه را به پایان می رسانم ، امام علی (ع) می فرمایند: امر به معروف و نهی از منکر برای اصلاح امور جامعه واجب شده است، پس عمل به این فریضه برای ترویج خوبی ها لازم است زیرا این فریضه کلید خوبی ها و موجب بیداری جامعه است از این رو تحقق آن موجب مصون ماندن جامعه از آسیب ها خواهد شد.

لینک خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − 7 =