تدوین دستورالعمل امر به معروف و نهی از منکر در آموزش و پرورش

به گزارش خبرگزاری فرهنگسرای معروف؛ علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایکنا؛ همزمان با هفته دولت به اقدامات و رویکردهای این معاونت در یک ساله گذشته اشاره و عنوان کرد: تمرکز ما در این بخش بر برنامه‌های قرآن، عترت و نماز است که در قالب توسعه مهارت‌ها و فضائل اخلاقی و گسترش امید و نشاط دنبال می‌شود.

وی برپایی و گسترده کردن تئاترهای مدرسه‌ای را از جمله راهکارهای دنبال شده برای ایجاد روحیه نشاط در مدارس برشمرد و گفت: سرود همگانی و تئاتر مدرسه‌ای از جمله برنامه‌هایی بودند که طی سال گذشته به صورت آزمایشی و امسال به صورت کشوری در گستره وسیع در مدارس اجرایی می‌شود.

کاظمی اجرای مسابقات کتابخوانی که همواره در برنامه‌های مدارس لحاظ می‌شده است را نیازمند تغییراتی دانست که طی یک ساله گذشته عملیاتی و به مدارس واگذار شده است و گفت: تقویت اردوهای دانش آموزی با رویکرد مدرسه‌ای، منطقه‌ای، استانی، قطبی و ملی از دیگر اقدامات صورت گرفته است؛ به نحوی که ۱۳ میلیون نفرــ‌روز اردو برگزار شده است. تقویت اردوهای راهیان نور و زیارت اولی نیز در  این میان سهم ویژه‌ای داشته است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش به تدوین دستور‌العمل امر به معروف و نهی از منکر با یک چهارچوب مشخص اشاره و عنوان کرد: این دستورالعمل که دارای دو ساختار است به استان‌ها ابلاغ شده؛ بدین شکل که هر کلاس دارای یک یادآور معروف از میان دانش‌آموزان و یک یاوران معروف از میان معلمان است. توسعه و ترویج فضائل اخلاقی و معروف‌های مهم در قالب برنامه‌های مختلف از جمله کارکردهای این دستورالعمل است.

کاظمی به رویکرد حفظ قرآن در مدارس بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره و عنوان کرد: توسعه آموزش عمومی و حفظ قرآن کریم از بیشترین اهمیت در میان برنامه‌های این معاونت برخوردار بوده است.

وی در پاسخ به این پرسش که در زمینه افزایش تعداد دارالقرآن‌ها برنامه‌ای در دست دارید؟ پاسخ داد: ۷۵۰ منطقه آموزش و پرورش هر یک دارای یک دارالقرآن هستند و این رقم کافی و مناسب است. هر منطقه به بیش از یک دارالقرآن نیاز ندارد چرا که درالقرآن‌ها مرکز پرورش استعدادهای نخبه قرآنی است. از لحاظ کمی مشکلی در زمینه دارالقر‌آن‌ها نداریم و باید تمرکز خود را روی کیفی سازی برنامه‌های دارالقرآن‌ها قرار دهیم.

تدوین منشور حمایت از کالای ایرانی از دیگر مواردی بود که کاظمی بدان اشاره و عنوان کرد: به منظور گام نهادن در مسیر تحقق شعار سال برای اولین بار نمایشگاه‌های نوشت افزار با مسئولیت و امکانات وزارت آموزش و پرورش در ۷۵۰ منطقه برپا شد تا زمینه‌های خرید کالاهای داخلی برای خانواده‌ها و دانش‌آموزان ایجاد شود.

کاظمی استفاده از فضای مجازی و نرم افزارها و اپلیکیشن‌ها‌ی جدید را رویکرد اصلی آموزش و پرورش خواند و گفت: فضای مجازی از محورهای مورد علاقه و جذاب برای دانش آموزان است و درصدد هستیم تا بخش وسیعی از برنامه‌های خود را به این سمت هدایت کنیم. در این راستا نرم‌افزار هوشمند قرآن، عترت و نماز طراحی شده است که به زودی نیز رونمایی می‌شود.

لینک خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 7 =