بدون امر به معروف و نهی از منکر ادامه حیات انقلاب ممکن نیست

به گزارش خبرگزاری فرهنگسرای معروف به نقل از خبرگزاری ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سید احمد زرگر روز یکشنبه در آستانه فرا رسیدن هفته امر به معروف و نهی از منکر در نشست خبری، تاکید کرد: ۹۸درصد معضلات اجتماعی در سایه امر به معروف و نهی از منکر که مورد تاکید اسلام است، حل می شود.

زرگر بزرگترین منکر را رژیم طاغوت دانست و گفت: امام راحل حرکت و حمله خود را به طاغوت زمان آغاز کرد و همانگونه که آغاز این انقلاب با امربه معروف و نهی از منکر بوده باید بقای آن هم با این مهم باشد.

وی افزود: اگر بخواهیم منویات امام راحل، رهبر معظم انقلاب و شهدا زنده بماند باید ادامه حکومت اسلامی و این انقلاب هم با امر به معروف و نهی از منکر ادامه یابد.

زرگر اظهار داشت: هفته امر به معروف و نهی از منکر همزمان با اول محرم از روز سه شنبه ۲۰ شهریور با شعار «نهادینه سازی امربه معروف و نهی از منکر» آغاز می شود و در طول هفته برنامه های مختلف با مضمون امر به معروف و نهی از منکر در سراسر کشور برگزار می شود.

وی تاکید کرد: اگر این فرهنگ در کشور پیاده شود که مردم امر به معروف و نهی از منکر را در زندگی خود جاری و ساری کنند بسیاری از مشکلات و معضلات جامعه حل و فصل و دیگر تکرار نخواهد شد.

زرگر در ادامه با تشریح برنامه های هفته امر به معروف و نهی از منکر که با همکاری و مشارکت‌های مردمی و نهادها با این ستاد برگزار می شود، از «وحدت کلمه حمایت از امت اسلامی، دشمن ستیزی»، «حمایت جهادی از تولید ملی و خرید کالای ایرانی»، «حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، تقویت پایگاه مساجد در تربیت نسل جوان انقلابی»، «خودباوری، خود اتکایی، تقویت مدیریت جهادی، سالم سازی محیط اداری و حمایت از سبک زندگی ایرانی اسلامی به عنوان روزهای این هفته نام برد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر یادآور شد: از سال ۷۲ با دستور رهبر معظم انقلاب، ستاد احیای امر به معروف ایجاد و کارهای خوبی انجام شد تا اینکه در سال ۹۴ قانون امر به معروف و نهی از منکر به تصویب رسید.

** اصل امر به معروف و نهی از منکر بر مطالبه‌گری است
زرگر در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در قانون ظرفیت‌های زیادی پیش‌بینی شده است که یکی از آنها مطالبه‌گری آحاد مردم از مردم و مردم از دولت است، اظهار داشت: اصل امر به معروف و نهی از منکر بر مطالبه‌گری است.

وی افزود: انسان باید در زندگی مطالبه‌گر باشد و برای آن منافعی که مدنظر دارد تلاش کرده و با امر به معروف و نهی از منکر برای مطالبه‌گری انجام وظیفه کند.
به گفته وی مردم باید این حق را برای خود قائل شوند که اگر حق و حقوقشان ضایع شد، حق‌ خود را از هم‌نوع و حتی دولت بستاند.

زرگر درعین حال یادآور شد: وضعیت کشورهایی که به عنوان نظارت همگانی پیش رفته اند، به مراتب بسیار بهتر از کشورهایی است که در این مسیر حرکت نکرده اند.

** راه اندازی سامانه امین
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به راه‌اندازی سامانه امین برای همکاری و هدایت مردم در موضوع امر به معروف و نهی از منکر، آن را یک طرح و کار محله‌محور زیرنظر و کمک امامان جماعات مساجد، مدیران مدارس و آموزش و پرورش عنوان کرد و افزود: تمامی داوطلبان و افراد متقاضی می‌توانند وارد این سامانه شده و پس از ساماندهی آموزش های لازم را گذارنده و برای همکاری آنها برنامه ریزی شود.

** خبرنگاری، مطالبه گری و مبتنی بر امر به معروف و نهی از منکر است
زرگر در ادامه سخنان خود به جایگاه، رسالت و اهمیت شغل خبرنگاری اشاره و تاکید کرد: بیشتر حرکات و کارهای شما امر به معروف و نهی از منکراست چرا که بیشترین کار خبرنگاران، مطالبه گری است.

وی از اصحاب رسانه و خبرنگاران خواست که در مورد نهادینه کردن موضوع امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک اصل مطالبه گری این ستاد را همراهی و کمک کنند.

** آن طور که باید در امر به معروف تلاش نکرده ایم
زرگر با تاکید بر اینکه درباره امر به معروف و نهی از منکر آنگونه که باید و شاید تلاش نکرده ایم، گفت: به عنوان مثال در موضوع بودجه، بودجه‌ای که در سال ۹۴ برای کل کشور ستاد امر به معروف و نهی از منکر پیش بینی کردند ۲۰ میلیارد تومان بود اما ۱۰ درصد تخصیص دادند، سال ۹۵ از ۲۷ میلیارد تومان، ۱۵ میلیارد و امسال از ۴۵ میلیارد تومان، تاکنون۶ میلیارد و تنها ۱۳درصد تخصیص داده شده است.

دبیر کل ستاد امر به معروف و نهی از منکر تاکید کرد: بر این باوریم که اگر به احکام نورانی اسلام عمل کنیم، با این فرضیه می‌توانیم به همه جا برسیم.

** جداسازی بخش قضایی و نظامی ستاد امر به معروف و نهی از منکر
زرگر با اشاره به برخی از چارت های اداری و تشکیلاتی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، خاطرنشان کرد: درباره معضلات اجتماعی، معاونت دستگاه‌های قضایی و نظامی داشتیم اما پس از تصویب قانون به این نتیجه رسیدیم که بخش قضایی و نظامی باید جدا شوند از این رو تشکیلات تصویب و خوشبختانه دادستان کل کشور با هماهنگی رئیس دستگاه قضا، به معاون امر به معروف و نهی از منکر انتخاب شد.

** بیش از ۱۱۶ هزار طلایه‌دار امر به معروف و نهی از منکر فعال هستند
دبیرکل ستاد امر به معروف و نهی از منکر در پاسخ به سوالی درباره شمار نفرات، افراد و نهادهایی که با این ستاد همکاری دارند، اظهار داشت: برای ساماندهی گروه‌های امر به معروف و نهی از منکر ایجاد شده و هم اکنون ۱۰ هزار و ۱۶۳ شورای امر به معروف و نهی از منکر در آموزش و پرورش، ادارات و مساجد داریم که حدود ۱۱۶ هزار و ۳۰۰ نفر طلایه‌دار امر به معروف و نهی از منکر با ستاد همکاری می کنند.

زرگر یادآور شد: هم اکنون برای حل معضلات اجتماعی، کمیسیونی مرکب از اعضای ستاد پیش‌بینی شده که وظیفه آن، شناسایی و اولویت‌بندی معضلات و برنامه‌ریزی بر اساس وظایف ذاتی هر دستگاه است.

** نگاه ما به امربه معروف ونهی از منکر کاملا فرهنگی است
دبیر ستاد امر به معروف در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه مردم به موضوع امر به معروف نگاه پلیسی دارند، تاکید کرد: نگاه ما به امر به معروف و نهی از منکر،۱۰۰ درصد فرهنگی است از این رو ستاد کار سیاستگذاری می‌کند.

وی تاکید کرد: ستاد اجرایی نیستیم و هر استان بر اساس معضلات خود سیاستگذاری انجام می‌دهد و این موضوع موجب بومی‌سازی می‌شود.

** موضوع حجاب اولویت اول ما نیست
زرگر تصریح کرد: ناراحتم از اینکه چرا تا می‌گویند «امر به معروف و نهی از منکر»، همه نگاهها و توجه به سمت حجاب می‌رود در حالیکه موضوع حجاب، اولویت اول این ستاد نیست.

وی افزود: اسراف و تجمل‌گرایی از جمله موضوعاتی است که به تصویب ما رسیده است و موضوع حجاب در اولویت های بعدی ستاد قرار می گیرد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: این ستاد به طور کلی دخالتی به برخورد ندارد و چنانچه هم برخوردی باشد دستگاه اجرایی انجام خواهد داد.

وی به رصد اقدامات دستگاه‌ها به عنوان یکی از وظایف ستاد اشاره کرد و تصریح کرد: یک دستگاه خیلی خوب نداریم، دو تا سه دستگاه خوب و بقیه متوسط و ضعیف هستند.

** امر به معروف و نهی از منکر، دولتی نیست
وی در ادامه این نشست و در پاسخ به سوال دیگری درباره اولویت‌های امر به معروف اظهار کرد: در هر اداره‌ای شورای امر به معروف وجود دارد که این شوراها موضوعات را برای خودشان اولویت‌بندی می‌کنند از این رو اولویت‌های اول این ستاد موضوعات ریز نیست.

زرگرهمچنین درباره تعاملات این ستاد با دیگر نهادهای مردمی و اینکه دولتی کردن یک موضوع مردمی آیا آن را از اهدافش دور نمی‌کند، اظهار داشت: اگر براساس اصل هشتم قانون اساسی که یک اصل مردمی است، قانون پیش‌بینی کردیم، یعنی امر به معروف دولتی شده است؟ در حالی که نیاز است در ابتدای امر، مردم ساماندهی شوند.

** پرونده اولیه دانه‌درشت‌ها رسیدگی شد
زرگر که به عنوان قاضی دادگستری، رسیدگی به پرونده‌های مفاسد اقتصادی را نیز بر عهده دارد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا دستگاه قضایی به پرونده دانه‌درشت‌ها رسیدگی می‌کند یا خیر، گفت: پرونده‌های اولیه که رسیدگی شد مربوط به دلالان ارزی بود و خوشبختانه در پرونده دیروز، همه متهمان از صرافان دانه‌درشت بودند و به تدریج پیش می رویم و ان‌‌شاالله به دانه‌درشت‌تر‌ها می‌رسیم.

لینک خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 12 =