وی افزود: در روایات دینی بر پررنگ کردن مجالس امام حسین(ع) تاکید شده است، بطوریکه سالانه شاهد پررنگتر شدن این مجالس هستیم و پیادهروی اربعین یکی از مصادیق بارز عزاداری امام حسین(ع) و یاران باوفایشان است که به شهرت جهانی رسیده است.
سرابی در ادامه با اشاره به اینکه چرا فضای عمومی جامعه حسین(ع) را دارد اما حسینی نیستیم؟ گفت: کشورهایی هستند که امام حسین(ع) را ندارند اما از نظر عملکردی از جامعه ما حسینیتر هستند، بهطور مثال در این جوامع دروغ عملی بسیار ناپسند است.
این کارشناس دینی یارآورشد: وضعیت موجود با وضعیت مطلوب جامعه ما فاصله بسیاری دارد، تفکیک تاریخی یکی از مشکلات مهم در بحث شناخت امام حسین(ع) بشمار میرود که جامعه بدان مبتلا شده است.
این کارشناس تصریح کرد: زمانیکه امام حسین(ع) در دوم محرم وارد کربلا شدند ۴هزار نفر به همراه ایشان بودند که این جمعیت ریزش کرد و در نهایت تا شب تاسوعا هزار نفر باقی ماندند، امام در شب عاشورا با سخنرانی کردند از یارانی که مانده بودند خواست تا اگر دینی بر گردنشان هست(حق الناس) به خانههایش بازگردند.
وی یادآورشد: در عاشورا ۷۲ یار امام حسین(ع) همچون دانههای تسبیح کنار یکدیگر قرار گرفتند که دارای تفاوت بسیاری بودند اما روحیه جوانمردی وجه اشتراکی همه آنها بود؛ جوانمرد به کسی گفته میشود که مجموعهای از خصایص را دارا باشد و از رشد اخلاقی چشمگیری بهرهمند بوده بطوریکه انجام برخی از اعمال را که دیگران به راحتی انجام میدهند را برازنده خود نداند.
سرابی خاطرنشان کرد: از منظر امام علی(ع) جوانمردی در چهار رکن استوار است که شامل، فروتنی هنگام فرمانروایی و حکومت، گذشت هنگام قدرت، خیرخواهی هنگام دشمنی و بخشش بدون منتگذاری میشود.
سرابی افزود: روحیه جوانمردی یکی از ویژگیهای امام حسین(ع) بهشمار میآید که امروز در اخلاق اجتماعی به این ویژگی نیازمند هستیم، جوانمردی تنها به یک ویژگی اطلاق نمیشود.
این استاد اخلاق در ادامه یادآورشد: ویژگی دوم امام حسین(ع) عقلانیت نهضت سیدالشهدا(ع) است که متاسفانه این ویژگی در جامعه مغفول مانده است؛ از منظر مقام معظم رهبری حرکت امام حسین(ع) از سه استدلال مهم برخوردار بوده که شامل عاطفه، عقلانیت و عزت و حماسی است.
وی به دلیل عقلانیت حرکت سیدالشهدا(ع) اشاره کرد و گفت: چرا امام حسین(ع) موضوع عقلانیت را در حرکت خودشان را پررنگتر کردند؟ به دلیل اینکه جامعهای که بر عقلانیت استوار نباشد هرگز پذیرای عدالت نخواهد شد؛ جامعهای که عقل محور باشد عدل محور خواهد شد.
سرابی تصریح کرد: چرا امام علی(ع) در زمان حکومتشان موفق به هدایت مردم نشدند؟ زیرا امام با جامعهای بیعقل مواجه بود، در نتیجه این جامعه هرگز معنای حقیقی عدل و عدالتخواهی امام علی(ع) را درک نکردند و از عاقبت ناگواری دچار شدند.
به گزارش ایسنا، وی خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) جهل ستیز و عقلگرا بودند، امر به معروف و نهی از منکر برای سیدالشهدا(ع) وسیلهای جهت عقلانی کردن جامعه بود؛ در جامعه که عقلانیت در آن وجود نداشته باشد به حرف منطقی میخندد، زیرا در این جامعه قانونی که متصل به وحی باشد وجود ندارد در نتیجه حب و بغض شخصی جای قانون را در این جامعه میگیرد.