امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی

به گزارش خبرگزاری فرهنگسرای معروف به نقل از خبرگزاری بسیج از سپاه ناحیه عشایری کرمانشاه حجت الاسلام همتی مسئول تعلیم و تربیت سپاه ناحیه عشایری کرمانشاه  در خصوص امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به جایگاه مورد غفلت قرار گرفته امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی گفت: امر به معروف و نهی از منکر در واقع دو واجب فراموش شده در جامعه هستند که به دلایل مختلفی مورد غفلت واقع شده اند. خواندن نماز ، روزه و حج از جمله مواردی هستند که فرد خودش درگیر انجام این فرائض است اما امر به معروف و نهی ازمنکر دو امر واجب است که با نوع رفتار و عملکرد دیگران در ارتباط می باشد که وظیفه سنگینی را بر عهده فرد می گذارد.

در برخی موارد این نوع ارتباط بین افراد نوعی دخالت و ورود به حریم دیگران تلقی می‌شود اما باید دانست امر به معروف و نهی از منکر در مقام بالایی از اهمیت قرار دارد و به نوعی سیطره بر دیگر واجبات بوده و مانند یک ستون از دیگرواجبات محافظت می کند.

وی تصریح کرد: اگر در جامعه امر به معروف و نهی از منکر نباشد خوبان جامعه هر چه دعاکنند مستجاب نخواهد شد همچنان که در روایات متعددی در باره اهمیت امر به معروف و نهی از منکر آمده باید عده ای از مؤمنان باشند تا امر به خوبی و نهی از زشتی کنند و اگر زمانی یک حد الهی در زمین جاری شود اجرش از ۴۰ روز باران بیشتر است و این امر نشان می دهد باید در راستای جلوگیری از منکر و امر به معروف گامهای محکمی برداریم.

وی اظهار داشت: مهمترین فلسفه امربه معروف و نهی ازمنکر این است که مؤمنان در کنارعبادت نسبت به سرنوشت جامعه، ساختار و کنش های جامعه حساسیت داشته و بی تفاوت نباشند چرا که آنچه مهم است علنی شدن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است.

وی یادآور شد: قرآن و دین ما می گوید اگر در هنگام ارتکاب گناه وارد شدید و امر به معروف و نهی را منکر نکردید بدانید جرات و جسارت را در فرد گناهکار بیشتر و سبب می‌شود فرد به صورت علنی مرتکب منکر شود که این ارتکاب به منکر جامعه را دچار آسیب و انحراف می کند و عدم توجه به این دو مقوله کارکردهای منفی را به دنبال خواهد داشت.

حجت الاسلام همتی خاطر نشان ساخت: انسانها همواره از رفتار یکدیگر تاثیر گرفته والگو برداری می کنند که این روند اجتماعی هنجارهایی را درجامعه تعیین می کند که به مرور زمان انجام منکر به یک معروف و هنجار در جامعه تبدیل شده و جامعه را به سمت انحطاط هدایت خواهد کرد.

وی در ادامه اذعان کرد: در برخی موارد دیده می‌شود پدر و مادر مقید به مسائل و امور دینی می باشند اما فرزندان آنها هیچ قید و بندی ندارند دروغ می گویند، ترک واجبات می کنند و رعایت حجاب را برای خود ملزم نمی دانند که عدم توجه والدین به فرزندان سبب باب شدن این هنجارها در جامعه می‌شود.

وی ابراز داشت: خانواده مهمترین نهاد اجتماعی است که میتواند امر به معروف و نهی از منکر را برای فرزندان خود تببین کند که متاسفانه در جامعه حاضر اکثر خانواده ها به دنبال توجیهات غیر منطقی هستند و بی اعتنایی به معروفاتی از جمله نماز خواندن و یا روزه گرفتن را کوچک بودن، ضعیف بودن و یا جوان بودن عنوان می کنند که این توجیهات غیر منطقی، انجام فرائض دینی را برای فرزند امری غیر جدی و کم اهمیت جلوه می دهد و فرزند نیز نسبت به انجام آنها توجهی ندارد.

وی اذعان داشت: اگر زمانی رفتار و منکری در جامعه شیوع پیدا کند دیگر افراد جامعه تحت فشار خواهند بود و این فشارهای اجتماعی و امر به معروف نکردن در باب رفتار و هنجارها در آینده تبدیل به ساختار و فرهنگ یک جامعه خواهند شد و جامعه را دچار ناامنی خواهند کرد.

لینک خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 − 1 =