به گزارش خبرگزاری فرهنگسرای معروف به نقل از روابط عمومی شهرداری مشهد، هدف از برگزاری این نشست معرفی اعضای طرح معروف یاوران و فرهنگسازی در این زمینه و جلوگیری از اقدامات سلبی در منطقه بود.
در این نشست سروی، مدیر امور حقوقی معاونت خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد، دراینباره گفت: در بسیاری از موارد تخلفاتی ازسوی برخی شهروندان در موضوعاتی از قبیل سد معبر یا ساختوسازهای غیرمجاز و… انجام میشود که شهرداری مشهد برای جلوگیری از این تخلفات هزینه و وقت زیادی را صرف میکند.
او با بیان اینکه امروزه برخوردهای سلبی و قهری پاسخگو نیست، اظهار کرد: بر همین اساس طرحی باعنوان معروف یاوران را تدوین کردهایم تا با استفاده از ظرفیت ستاد امر به معروف و نهی از منکر و حوزههای علمیه از طریق تبشیر و انذار به این موارد ورود پیدا کنیم.
سروی تصریح کرد: در این راستا هماهنگیهایی با ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان انجام شده تا گروههایی متشکل از یک روحانی، یک نفر از ستاد امر به معروف و نهی از منکر و نمایندهای از شهرداری مشهد تشکیل و بهمنظور فرهنگسازی برای کاهش تخلفات منطقهای از طریق تبشیر و انذار اقدام کنند.
در ادامه باغبان، جانشین معاون ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان، اظهار کرد: قانون حمایت از ناهیان منکر موظف به ساختارسازی شد و ۱۲وظیفه برای ستاد امر به معروف هر استانی در نظر گرفته شده و هر استان به ۶۰منطقه تقسیم شده که ۳۰منطقه در شهر مشهد است. در این ترکیب هر منطقه ۷ ناحیه دارد و هر ناحیه ۵ مسجد دارد و آقای سعیدی فاضل مسئول منطقه ۷ و ۸ و ثامن هستند.
او اضافه کرد: در ستاد امر به معروف استان ۲ ساختار معاونتی وجود دارد که یک ساختار مربوط به وظیفه «دولت به مردم» است که دولت و مجموعههای حاکمیتی امر به معروف کنند. ساختار دیگر «مردم به دولت» هستند که محوریت مردم هستند و به خود مردم و مجموعه حاکمیتی امر و نهی میکنند. بنابراین ترکیب معروف یاوران از مجموعه حاکمیتی کارکنان شهرداری، مجموعه مردمی زیر نظر آقای سعیدی فاضل و از حوزه علمیه زیر نظر آقای قدرتی طرح معروف یاوران را تشکیل میدهند و در ۳ موضوع ایمنی، سد معبر، پسماند و بازیافت فعالیت میکنند.
باغبان گفت: استنباط برخی از مردم این است که آمرین بالمعروف صرفاً در حوزه حجاب فعالیت میکنند اما در واقع تفکر امر به معروف در جامعه اسلامی یعنی پرداختن به آنچه منتهی به حلاوت و شیرینی در زندگی مردم میشود.
همچنین سعیدی، دیگر مهمان حاضر در این نشست، گفت: حاکمیتها که در هر کشوری انجام میشود بر اساس بایدها و نبایدهاست. باور ما بر این است که میتوانیم خیلی از معضلات شهری را از بین ببریم و مردم را از این بیتفاوتی بیرون بیاوریم.
وی افزود: در یک سال گذشته ۳۲۰ هزار تذکر لسانی داشتیم که حدود ۲۰۰ نفر با جمله «به شما ربطی ندارد» برخورد کردند و به ۲نفر از آمرین ما هتاکی و ضرب و شتم شده است. در این بین بعضی افراد هم بیتفاوت بودند. بنابراین در این تذکرات لسانی پیدرپی فرد خاطی سعی میکند رفتار خود را با جامعه تطبیق دهد.
همچنین قدرتی، نماینده طلاب حاضر در طرح، گفت: در نظر داریم با آموزش همگانی از طریق مباحث دینی مردم توجیه شوند و درزمینه مباحث ایمنی و سد معبر فرهنگسازی شود و هنجارها و ناهنجاریها به شهروندان تذکر داده شود. در زمینه بعضی ناهنجاریها از جمله بحث کارتن خوابها و معتادان اردوگاهی در نظر گرفته شده است که این افراد در آنجا نگهداری میشوند و بعد از اینکه با تندرستی و سلامت به آغوش جامعه برگشتند مشکل بیکاری و ازدواج آنها نیز حل شود و زمینه کار برای آنان مهیا میشود. درباره افرادی که بساطی دستفروش هستند نیز زمینههای کار با همکاری شهرداری فراهم شود. گفتنی است این طرح از هفته آینده با ۲ گروه ۳ نفره در منطقه ۷ آغاز خواهد شد تا قبل از اقدامات سلبی از طریق گفتوگو و تذکر مشکلات حل شود.
در پایان جلسه شهردار منطقه ۷ ضمن تشکر از گروه معروف یاوران مشارکت حداکثری و رضایت شهروندان را رمز موفقیت مسئولان دانست و افزود: منطقه ۷ نیز در کنار این طرح خواهد بود تا به نحو شایسته و مطلوبی این طرح به سرانجام برسد
در پایان این مراسم آقایان غلامرضاپور و رستمی از کارکنان منطقه ۷ و ۲ تن از آمرین به معروف ستاد امر به معروف این منطقه ملبس به لباس«معروف یاوران» شدند.