نشست هماهنگی شورای امر به معروف و نهی از منکر در پویش نوروزی ۹۸

به گزارش خبرگزاری فرهنگسرای معروف به نقل ازروابط عمومی ستاد امر به معروف و نهی از منکر؛ صبح چهارشنبه نشست تخصصی پویش نوروزی به منظور برنامه ریزی و فعالیت هماهنگ شوراهای امر به معروف و نهی از منکر دستگاه های اجرائی کشور در ایام نوروز برگزار گردید.

در این نشست که با حضور نمایندگان شورای امر به معروف از ۱۵ دستگاه اجرایی کشور همراه بود، هم افزائی و استفاده از ظرفیت شوراهای امر به معروف و نهی از منکر دستگاه های اجرایی و تشکل های مردمی کشور، بحث تذکر لسانی و گسترش و ترویج معروفات و خیرخواهی ها در ایام نوروز، مطمح نظر بوده است.

بر این اساس دستگاه های مرتبط با خدمات نوروزی کشور عبارتند: از وزارت کشور، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نیروی انتظامی، وزارت دادگستری، اورژانس، سازمان حفاظت محیط زیست، جمعیت هلال احمر، سازمان تعزیرات حکومتی، هواشناسی، سازمان بسیج مستضعفین، وزارت راه و شهرسازی، راه آهن، هواپیمایی ها، سازمان حمل و نقل جاده ای، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان تبلیغات اسلامی.

در آغاز این نشست قائم مقام دبیر ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر کشور، با تأکید بر رویکرد جدید ستاد اظهار داشت : بخشی از اقدامات در ترویج معارف و شناسایی و نهی از منکرات در این پویش توسط دستگاه ها با شعار و لوگوی شورای امر به معروف و نهی از منکر همان دستگاه منتشر شود.

علیمددی با اشاره به چارچوب عملکرد تخصصی هر دستگاه، تفکیک معارف و منکرات حیطه فعالیت هریک افزود: مثلاً در حوزه محیط زیستی مصداق نهی از منکر میتواند این باشد که زیر پای درختان آتش روشن نکنید، شاخه درختان را نشکنید. ازجمله مصداق های نهی از منکر در راهنمایی و رانندگی، تذکر دادن به رعایت قوانین، نهی کردن از عدم رعایت قواعد و قوانین ترافیکی است. لذا این شعارها را با لوگو و شعار شورای امر به معروف و نهی از منکر خود سازمان حفاظت محیط زیست منتشر شود. که اولاً مردم متوجه شوند که امر به معروف و نهی از منکر همین هایی است که بطور روزمره در حال انجام آن ها هستیم.

وی در ادامه گفت: ما به دنبال این هستیم تا نمادهای ستاد امر به معروف و نهی از منکر به معنی واقعی کلمه در افکار مردم بازسازی شود و تنها پیوند موضوع امر به معروف و نهی از منکر را از مقوله حجاب خارج نماییم.

قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با تأکید بر این تصریح کرد: ستاد امر به معروف و نهی از منکر به دنبال تبیین رویکردهای جدید خود در حوزه های کاری مختلف می باشد. لذا در نخستین گام سعی در پررنگ نمودن انجام امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه های مختلف می باشد که بعنوان نمونه به مصداق های آن در دو حوزه راهنمایی و رانندگی و محیط زیست اشاره شد.

وی تأکید کرد: سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در عرصه محیط زیست واضح و شفاف است. یکی از زمینه های مساعد برای بالابردن مشارکت مردم در حوزه امر به معروف و نهی از منکر، حوزه محیط زیست است. زیرا علاوه بر اینکه موضوع حفظ محیط زیست در دین مبین اسلام و قانون اساسی نیز به آن تأکید شده، مورد احترام همه احاد جامعه نیز قرار دارد. یکی از بحث های مهم امر به معروف و نهی از منکر در حوزه محیط زیست، همچنین مشارکت دادن حداکثری NGOها و یا سازمان های مردم نهاد در حوزه مربوطه است.

قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در پایان خاطرنشان کرد: ما در جلسه ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در ایام نوروزی، بیشتر هدفمان ایجاد هم افزایی در حوزه های مختلفی از امر به معروف و نهی از منکر است. به این مفهوم که ما در حوزه امر به معروف و نهی از منکر و در عرصه فرهنگ سازی در حال تولید مجموعه ای از پیام ها هستیم لذا چگونه می توان اثراتش را گسترده تر کنیم.

در ادامه حجت الاسلام میرزایی معاون اجتماعی ستاد امر به معروف، با اشاره به رویکرد جدید این ستاد در حوزه های مختلف گفت: در هر برهه از زمان بنا بر مقتضیات همان دوره کارهای مختلفی انجام گرفته و اعلام رویکرد جدید بدان معنا نیست که در گذشته کاری صورت نگرفته است.

وی با اشاره به این جمله از امام خمینی(ره) که هر پرچمی که از دست سرداری بیفتد سردار دیگر برداشته پرتوان تر به میدان خواهد آمد گفت: مراسم تودیع برای مسئولین نهادهای انقلابی که به دنبال ارزش ها هستند معنایی ندارد.

میرزایی در ادامه ضمن تشبیه این جمله از امام(ره) به دوی میدانی گفت: در دوی امدادی تیم های چهار نفره در مسابقه شرکت می کنند که هر کدام پس از طی مسافت تعیین شده با اعطای شاخص به دست دیگری خود از ادامه مسابقه کنار می رود و با رسیدن نفر چهارم به خط پایان، می گویند تیم به قهرمانی رسید. لذا مطمئناً در نظام مقدس جمهوری اسلامی موفقیت کسب شده در حوزه های مختلف، برای تمامی افراد از ابتدا تا انتهای کار تعلق دارد.

وی تصریح کرد: مراسم تودیع یعنی اینکه فرد مذکور باید از سیستم جدا شود درحالیکه بایستی از ظرفیت های مسئولین گذشته در حوزه مربوطه استفاده شود.

معاون اجتماعی ستاد امر به معروف با بیان اینکه یکی از منکرات با تغییر دولت ها رخ می دهد اظهار داشت: در کشور ما بیشتر اوقات با تغییر دولت ها، بسیاری از ظرفیت های کشور با این سیاست گری ها دچار نابودی می شود. ممکن است مسئولی با وجود حضور جبهه سیاسی خاص، دارای کارنامه مثبتی در حوزه کاری خود است، لذا حداقل وظیفه مسئولین جدید اینست از تجربیات وی در پیشبرد اهداف کلی کشور نهایت بهره را ببرند.

وی با تأکید بر تغییر رویکردهای ستاد در دوره جدید گفت: وظیفه ما برای احیای امر به معروف و نهی از منکر که از شیرین ترین و بهترین و بنیادین ترین ارزشی ترین فرائضی است که خداوند قرار داده اینست که چه اقداماتی می توانیم انجام دهیم تا این فریضه الهی در جامعه امروز نهادینه تر و پررنگ تر شود. لذا در هر کجا از کشور، منکری اتفاق بیفتد ستاد امر به معروف و نهی از منکر وظیفه خود می داند در برابر آن، موضع گیری نموده و به حمایت از معروف بپردازد. بعنوان می توان به موضع گیری اخیر ستاد در برابر برخورد پیش آمده بین نماینده سراوان و کارمند گمرک و نیز اعلام حمایت از آرین غلامی قهرمان شطرنج باز کشور در عدم رویارویی با رژیم خبیث و اشغالگر صهیونیستی اشاره کرد.

میرزایی در ادامه تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر به تنهایی در حوزه ملموس و مشخصی قرار ندارد. لذا نیاز است تا با مصداق های معروف و منکری احیاء شود که جامعه نسبت به آن حساسیتی نداشته و نیز جامعه نسبت به آن وحدت نظر داشته باشد. تذکر به معروفات و منکرات بایستی در جامعه فراگیر شده و در حقیقت به فرهنگ و خواسته ای عمومی از تمامی مسئولین و ارکان جامعه تبدیل شود.

لینک خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − هشت =