به گزارش روابط عمومی ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان حجت الاسلام و المسلمین احمد عبداللهی نژاد دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان در همایش دبیران شوراهای امر به معروف ادارات ، اصناف و نیروهای طلایه دار شهرستان فلاورجان گفت : فریضه امر به معروف و نهی از منکر امری فطری است که ریشه در قرآن ، شرع و عقل دارد و بر طبق همین مسئله قانون لازم نیز وضع شده است.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالهی نژاد در ادامه با تبیین آیات قرآن و روایات در باب امر به معروف و نهی از منکر با قرائت آیه ۱۸ سوره مبارکه نمل ضمن اشاره به داستان سپاهیان حضرت سلیمان و مورچه گفت : طبق آیه شریفه مورچه نسبت به هم نوعان خود بی تفاوت نبود و آن ها را نسبت به خطر مطلع ساخت که در این باره انسان ها نیز باید نسبت یکدیگر و رخدادهای پیرامون خود احساس مسئولیت نمایند و نباید بی تفاوت نباشند.
استاد حوزه علمیه در صحبت های خود اظهار داشت : امروز در شرایطی هستیم که کار در حوزه امر به معروف و نهی از منکر برای احیا این فریضه باید به صورت تشکیلاتی باشد و فعالیت شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در اقسام مختلف نیز نمونه بارز کار تشکیلاتی است.
دبیر ستاد امر به معروف استان اصفهان با بیان این مطلب که علیرغم همه محدودیت های موجود بیشترین ظرفیت در اختیار ستاد امر به معروف است، گفت : ائمه جمعه به عنوان رئیس ستاد ، فرماندهان سپاه به عنوان دبیر ، دادستان های محترم به عنوان معاونت قضایی در ستاد ، نیروی انتظامی و حوزه های علمیه همه از ظرفیت های بسیار خوب و موثر در احیاء این فریضتین در تشکیلات ستاد هستند.
حجت الاسلام و المسلمین عبداللهی نژاد در بخش دیگری از صحبت های خود در این همایش با بیان ظرفیت قانونی اصل هشتم قانون اساسی و قانون حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر گفت: برخی می گویند حضرت امام خمینی “ره” فرمودند که وزارت امر به معروف و نهی از منکر باید ایجاد شود و این امر مغفول مانده است ، در حالی که اینطور نیست و در انقلاب اسلامی امر به معروف و نهی از منکر در روح و ساختار حکومت جاری است و جایگاه بسیار متعالی و رفیعی دارد. ایشان در ادامه افزود طبق ماده ۸ قانون امر به معروف مردم از حق دعوت به خیر ، نصیحت و ارشاد در مورد عملکرد دولت برخوردارند و در چارچوب شرع و قوانین می توانند نسبت به مقامات ، مسئولان و مدیران و کارکنان تمامی اجزای حاکمیت امر به معروف و نهی از منکر کنند. بنابراین ساختار حکومت اسلامی برپایه امر به معروف و نهی از منکر است. حال اگر مجری قانون در این خصوص کم کاری می کند مطلب دیگری است که جای بحث دارد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان در بخش پایانی صحبت های خود خاطرنشان کرد : یکی از مؤلفههای آموزش عملی امربهمعروف و نهی از منکر این است که معروفات را خودمان انجام دهیم تا دیگران نیز یاد بگیرند و در موضوع منکرات همه ما وظیفه داریم روحیه نظارت اجتماعی را در بین مردم تقویت کنیم و با داشتن احساس مسئولیت و بی تفاوت نبودن نسبت به منکرات در جامعه با آن ها برخورد کنیم که در عین حال یکی از مهمترین اهداف فریضه امر به معروف و نهی از منکر این است که افراد خطاکار و کسانی که در جامعه قصد انجام خلافی را دارند، احساس امنیت و آرامش نداشته باشند.