به گزارش خبرگزاری فرهنگسرای معروف، مراسم اختتامیه دهمین جشنواره علامه حلی(ره) در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد.
در این مراسم که با حضور آیتالله سبحانی، حجتالاسلام والمسلمین بهجتپور مدیر حوزههای علمیه خواهران، آیتالله مقتدایی دبیر دوم شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه و سایر مسئولان حوزوی برگزار شد از برترین آثار پژوهشی طلاب جوان سراسر کشور تقدیر به عمل آمد.
آیتالله سبحانی در این مراسم اظهار داشت: ما باید به قلم و نویسندگی اهمیت بیشتری دهیم زیرا قلم فراتر از مرزهاست و اثرگذاری بسیار بیشتری از سخن دارد، البته آثار پژوهشی باید دارای کیفیت کافی بوده تا اثرگذاری مطلوبی داشته باشد.
آیتالله مقتدایی در این مراسم با اشاره به اینکه جشنواره علامه حلی فرصتی برای تشویق طلاب جوان به پژوهش است به ارائه آماری از ادوار مختلف این جشنواره پرداخت و گفت: از ۲ هزار و ۲۰۰ اثر در اولین دوره از جشنواره علامه حلی(ره) به حدود ۲۲ هزار اثر در این دوره از این جشنواره رسیدهایم که نشاندهنده رشد بسیار مطلوب این جشنواره در این سالها بوده است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور نیز در بخش دیگری از این مراسم با بیان اینکه انقلاب اسلامی معجزه قرن است اظهار داشت: انقلاب اسلامی فرصتی برای پاسخگویی به نیازهای فطری بشر در ایران و جهان فراهم کرد و دشمنان نیز همانند ساحران فرعون با این معجزه مقابله کردند.
در این جشنواره پایان نامه حجت الاسلام و المسلمین مرتضی حائری شیرازی پژوهشگر پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر قم با عنوان «معروف ، عوامل پدیداری و روند شکل گیری آن از منظر قران و حدیث» به عنوان اثر برگزیده معرفی شد.
چکیده پایان نامه به شرح ذیل می باشد؛
معروف، در این پژوهش، پس از بررسی لغوی و استعمالات قرآنی و حدیثی به «کار خوب شناخته شده» تعریف شده است. عدهای فقط به واجبات و مستحبات در این تعریف بسنده کرده یا آن را «کار شناخته شده» یا «کار خوب» معرفی کردهاند. گوهر معنایی این واژه، شناخت فراگیر و آرامشبخش است. وجود مصادیقی از کارهای خوب برای معروف و تقابل با منکر، «شایسته» بودن آن را می رساند. بر این اساس، معروف «کار خوب شناخته شده» و دارای سه رکن معنایی معرفت، شهرت و فضیلت است؛ لذا با واژه های عام ارزشی اخلاقی و مفاهیم کلی رفتارهای اجتماعی تفاوتهای اساسی دارد. معروف کار خوب شناخته شده برای عموم افراد جامعه است. آنچه ملاک برای شناخت و حسن این رفتار است عواملی چون عقل و فطرت، دین، قانون و عرف است. این عوامل سبب می شوند که کار نیکو در طی روندی سه مرحلهای به معروف در جامعه تبدیل شود. می توان این مراحل را در فرهنگ سازی اسلامی موجود در آیات و روایات مشاهده کرد. مرحله اول تبیین فضائل اخلاقی برای تک تک افراد است. پس از آن، به شناخت عمومی در امور پسندیده کمک می کند که به معروف تبدیل شود. سپس از معروف متولد شده با «سفارش بر آن» و «تأکید بر امر به معروف و نهی از منکر» پاسداری می کند. در این راستا با چالش هایی چون تعارض عوامل در معروف سازی روبرو می شود. معروفی که در حیطه رفتار قرار نگیرد، معروفی که منکر شده یا منکری که معروف است از چالشهای «معروف سازی» در جامعه می باشد.