امر به معروف و نهی از منکر ضامن سلامت جامعه است

به گزارش خبرگزاری فرهنگسرای معروف به نقل از «گیل‌نویس» علی اکبری، مدیرکل بیمه سلامت استان گیلان، بیان کرد: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری امر به معروف و نهی از منکر در واقع به نوعی زیربنای همه حرکات اجتماعی اسلام است.

وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر دو فریضه بزرگ و دو فرع از فروع ده گانه دین مبین اسلام محسوب می شوند و این فرایض از عنایت خاص قرآن کریم برخوردار بوده و در حدود ۳۰ آیه با الفاظ و عبارات مختلف از آنها نازل شده است، همچنین در سیره نظری و عملی پیامبر اکرم (ص) و دیگر اولیای دین این فرایض الهی و دینی جایگاه ویژه و ممتازی دارند، از دیدگاه مولای متقیان حضرت علی (ع) اولین اختر آسمان امامت و ولایت این فریضه های الهی و دینی برکات فراوانی درجامعه اسلامی به دنبال دارند.

اکبری با اشاره به ضرورت اجرای فرایض دینی، گفت: عمل به این فروع دین که امروز در جامعه بایستی به شکل پررنگ به آن پرداخته شود حائز اهمیت است چون با اجرای این فریضه ی الهی و دینی اخلاق مداری، تعهد، مسئولیت و تعاون و دوستی در بین مردم ایجاد میشود و به جامعه خونی تازه تزریق خواهد شد.

مدیرکل بیمه سلامت گیلان؛ اذعان داشت: بر اساس احادیث و روایت و شواهد عینی و نقلی، جامعه دینی همیشه در همه ی ادوار زنده و پویا خواهد بود و هیچ وقت تعطیل بردار نیست و نخواهد بود.

وی اضافه کرد: در آیه ۱۰۴ سوره آل عمران خداوند تبارک و تعالی فرموده است “از میان شما گروهی باید دعوت به خیر و امر به معروف و نهی از منکر کنند” و در تداوم این روند در آیه ۱۱۰ سوره آل عمران می فرماید “شما بهترین امت هستید که برای مردم پدیدار شده اید و به کار پسندیده فرمان می دهید و از کار ناپسند باز می‌دارد و به خدا ایمان دارید”.

اکبری با برشمردن اهمیت این فرایض دینی، گفت: اهمیت امر و نهی به حدی است که حضرت امام حسین(ع) سرور و سالار شهیدان می‌فرماید “زن و فرزندم را به قربانگاه کربلا می برم تا امر به معروف و نهی از منکر دین را زنده کنیم”.

مدیرکل بیمه سلامت گیلان افزود: در شرایط کنونی که دشمنان دین مبین اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی با مهندسی اجتماعی و با حربه جنگ نرم تغییر در باور ،رفتار و ساختار را در عصر فن سالاری الکترونیک در دستور کار خود قرار دادند لذا حمایت و تقویت هنجارها و ارزشهای اجتماعی با انجام این فرایض دینی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و به سهولت حیله های دشمنان را خنثی می کند

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد شرایط و مراحل و مراتب امر به معروف و نهی از منکر، گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری شرح وظایف همه را تبیین کرده است و بر اساس شرایط چهارگانه شامل علم به معروف و منکر، احتمال تاثیر، اصرار بر گناه و نداشتن مفسده و مراحل مراتب سه گانه شامل امر و نهی قلبی و امر و نهی لسانی (زبانی) و امر و نهی عملی همواره مورد تاکید قرار دارد و رعایت مراحل و مراتب امر به معروف و نهی از منکر واجب است یعنی تا به مرحله پایین‌تر مقصود حاصل می‌شود نباید به مرحله بالاتر وارد شد.

اکبری با برشمردن اهمیت فرهنگ سازی، گفت: امر به معروف و نهی از منکر منحصر به یک ماه مبارک رمضان یا ماه محرم نیست بلکه در همه ایام سال و در همه امور و در همه زمینه‌ها کاربرد علمی و عملی دارد.

مدیرکل بیمه سلامت گیلان اذعان داشت: برای ترویج فرهنگ و نهادینه کردن این فریضه های دینی و الهی فقط به ماه مبارک رمضان نباید اکتفا کرد بلکه در همه ایام سال، همه ماه‌ها، هفته ها و هر روز به عنوان یک وظیفه همگانی باید بر اساس شرایط و مراحل و مراتب خاص برای تحقق این مهم همراهی داشته باشیم تا معنویت در جامعه گسترش یابد و امر به معروف و نهی از منکر در همه امورات نهادینه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 − چهار =